Nøje udvalgte materialer November 11 2015

Hos Little Miss C går vi meget op i valg af materialer, når vi skal fremstille en kjole. Vi udvælger specifikt med øje for at stoffet skal kunne udtrykke det look og den stemning vi ønsker for en selskabskjole, samtidig med at den skal være behageligt for et barn at have på. Tekstilerne skal kunne klare at blive danset og leget i, hvad enten det er en blomsterpigekjole i de traditionelle hvide og cremefarvede nuancer eller farvrige festkjoler med palietter.   

 

Vi benytter blandt andet let tyl, luftig chiffon og skinnende satin. Disse vævningerne har vi valgt til vores børnekjoler i forskellige fibre, som bomuld, viskose og polyester. 

 

Bomuld er en naturfiber, der er slidstærk og har en høj absorberingsevne, så det leder varmen væk fra kroppen. Dette er bland andet også derfor vi har valgt at sy børnekjoler i bomuld. Mange forbinder bomuld med noget hvidt jersey, men med den helt rigtige vævning, så kan det få en flot shine og et eksklusivt udtryk. 

 

Polyester er et meget udskældt materiale, men det har også sine fordele. Det er en meget stærkt fiber, som har en høj slidstyrke, er formfast og som er stort set strygefri. Det har en kort tørretid og krymper ikke. 

 

Som foer anvender vi oftest viskose, da det er et meget behageligt materiale, som gør sig godt i børnekjoler og beklædning generelt. Hovedbestanddelen af råmaterialer i viskose kommer ofte fra eukalyptus og fyr. Det er et blødt tekstil, som er svedabsorberende og derfor ideel at bruge, som foer til netop børn.